Tilaisuus tekee julkisesti pilkkaajan/turmelijan

Posted by – November 11, 2008

Suomessa on monta tyhmää lakia. Niistä ainakin kahta voi julkisesti ja näyttävästi rikkoa: laki Suomen lipusta (8. pykälä: “Joka julkisesti turmelee Suomen lipun tai käyttää sitä epäkunnioittavasti taikka luvattomasti ottaa paikaltaan yleisesti nähtäville asetetun Suomen lipun, on tuomittava Suomen lipun häpäisemisestä sakkoon”) ja rikoslain 17. luvun 10. pykälä (“Joka julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa (267/1922) tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä on tuomittava uskonrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi”). Minusta olisi hauskaa mennä rikkomaan näitä sananvapautta rajoittavia lakeja esimerkiksi Eduskuntatalon edustalle mahdollisimman isolla porukalla. Saisikohan tällaiseen toimintaan ketään mukaan?

Eräs suomenkielinen Internetin asukas on jo yritteliäästi pilkannut Jumalaa kotisivuillaan, mutta valitettavasti syyttäjä ei halunnut nostaa syytettä joten tästä ei ilmeisesti ole mitään iloa.

1 Comment on Tilaisuus tekee julkisesti pilkkaajan/turmelijan

Respond | Trackback

  1. Vadim says:

    Toi laki Jumalan pilkkaamisesta ei tosiaan täsmennä onko se näkymätön vaaleanpunainen yksisarvinen vai ei. Tai onko se Jeesus vai ei. Mä voisin hetken harkinnan jälkeen osallistua mielenosoitukseen. Kuitenkin tämä suomen lippujuttu ei puhuttele mua. Olen samaa mieltä, että se laki on huono, mutten jaksa tollasesta ruveta aukomaan päätäni.

      

Respond

Comments

Comments