Well your streets are getting empty and your highways gettin’ filled

Posted by – September 15, 2008

Kuten yleisesti tiedetään, yksi suomalainen vastaa kymmentä venäläistä. Se ei kuitenkaan viime kädessä (onko tämä yhdyssana? vrt. viimeisessä kädessä) riitä, sillä yhtä suomalaista kohti on noin 26 ja kolme neljäsosaa venäläistä. Mutta vuonna 1992 heitä oli 29 ja kolme neljäsosaa. Kolmesta on siis jo päästy – hyvä Suomi! Ja Venäjä, sillä se on urakalla vähentänyt omaa väkilukuaan, ei tosin ilmeisesti tarkoituksella. 16 vuoden aikana 6 ja puoli miljoonaa miinusta, reilusti yhden Suomen verran. Ei talvisodassakaan tullut näin selvää jälkeä.

Mielenkiintoinen juttu sekin, että Venäjällä on pula miehistä (kuolevat viinaan, väkivaltaan, itsemurhiin ja huonoihin elintapoihin) ja Kiinassa taas naisista (tunnetut syyt). Näiden kahden maan väleissä luulisi olevan tulevaisuudessa paljon kitkaa, mutta ehkä ne muodostavatkin kansainvälisen rakkauden valtaväylän.

Näistä asioista voisi vielä sanoa yhtä ja toista mutta pitäisi tehdä jotain muuta, ihan tyhmää. Ai niin, ja toivottavasti kaikki ovat huomanneet kuinka toteen lausahdukseni maailmantaloudesta tulevat. Tämän hetken lausahdus: ei olla vielä puolessavälissä. Ehkä neljäsosavälissä.

0 Comments on Well your streets are getting empty and your highways gettin’ filled

Respond

Respond

Comments

Comments