BS-raati: viisi ei ole aina vähän

Posted by – February 6, 2009

Toimituksen kokoama yli sadan taiteen, tieteen ja median vaikuttajan joukko vastasi kysymykseen “Onko viisi paljon vai vähän?” “Joo”, katsoo 41 prosenttia BS-raadin vastaajista. Kielteisen vastauksen antoi 33 prosenttia.

Kysymyksen taustalla on keskustelu siitä, miten mielipidetiedusteluista voitaisiin tehdä nykyistä huonompia. Alustavien tuloksien mukaan otosten vähentäminen 5000:sta sataan ja kysymysten vaihtaminen esseemäistä pyörittelyä vaativiin käsittämättömyyksiin saattaa auttaa tai olla auttamatta (raadista 69% ei osannut sanoa kumpi vastausvaihtoehto tarkoitti kumpaa).

BS-raadin vastauksia:

KYLLÄ

ARS CLANDERSON:
Kysymys on provokatiivinen – kyllä ja ei. Viisi lasillista vettä olisi aika paljon yhteen menoon, mutta entä viisi perunalastua? Siitä en olisi enää niin varma.

LIBA KUMBERG:
Emme saa jumittua menneisyyden ummehtuneisiin juoksuhautoihin riitelemään siitä, mitä 5 on. Tärkeämpää on mitä voimme tehdä siitä. Länsimaisena demokratiana Suomi tarvitsee tulevaisuudessa mahdollisimman suurta 5-numeraalia sekä vähätöisiä hommia mediapersoonallisuuksille.

LOMMI TIIMATTA:
Joo. Paitsi nakkikiskalla.

EI

MÄNTTI LYNÉN:
Itse kysymykseen vastaan ei, jo siksi ettei ole sellaista “lukua viisi” joka voisi “olla paljon”. Toisaalta: jos olisi, mitä sitten? Minun elämääni 5 ei vaikuta mitenkään. Kaupan kassat ja muut pillerinpyörittäjät saavat puolestani keskittyä siihen sydämensä kyllyydestä. En ole koskaan pitänyt matematiikasta. Puhelinnumerossanikaan ei ole viitosta.

JAATKO RÄMEEN-KATTILA:
En oikein osaa sanoa tähän mitään, koska en tunne asiaa enkä ymmärtänyt kysymystä. Vastaan kuitenkin ei, koska en halua olla ottamatta kantaa.

EN OTA KANTAA:

RAX MAHIPPAINEN:
Siis mähän sanoin viimeks etten halua vastata enää näihin vitun kysymyksiin

Ensi viikolla BS-raadissa:

1 Comment on BS-raati: viisi ei ole aina vähän

Respond | Trackback

  1. Gary says:

    I approve.

      

Respond

Comments

Comments