Yheksän kertaa näin käy kymmenestä

Posted by – November 1, 2008

Etsin eilen sopivaa hostausratkaisua ja kävin hauskan keskustelun Nebulan asiakaspalvelun kanssa:

SH: Etsiskelen paraikaa webhotellipalvelua mutta pyrkimykseni kilpistyvät niiden epäsopiviin käyttöehtoihin. Sekä teillä että Scene Groupilla sanotaan käyttöehdoissa “Materiaali ei saa loukata ketään […] Palveluntarjoaja varaa oikeuden poistaa materiaalia, mikäli se katsoo materiaalin rikkovan näitä ehtoja.”

Miksei materiaali saa loukata ketään? Teidän täytyy ymmärtää että tuo on tavattoman monitulkintainen ja vaikeasti täytettävä vaatimus. Ihmiset loukkaantuvat milloin mistäkin, se on normaalia ja väistämätöntä ihmistenvälisessä kommunikaatiossa. En todellakaan halua että tiedostojani poistetaan vain siksi että joku on keksinyt loukkaantua niistä.

Toivon että joko Scene Group tai te suostutte tekemään käyttöehdoistanne reilummat tuon kohdan osalta. Muussa tapauksessa minun on etsittävä yhä kalliimpaa ja hankalampaa hostausratkaisua.

Nebula: Kertoisitteko vielä kohdan, jossa noin mainitaan? Lakien mukaan toki mennään joka palveluntarjoajalla.

SH: Kohdan 5 neljännen kappaleen lopussa tässä tiedostossa:
http://www.nebula.fi/kayttoehdot122003.pdf

Suostuisin toki noudattamaan Suomen lakia, muttei kukaan voi ehdottomasti luvata ettei tule loukkaamaan ketään.

Nebula: Tuon tyyliset pykälät kuuluvat kyllä kaikkien palveluntarjoajien peruspalveluihin. Harvemmin niihin joudutaan toki puuttumaan.

SH: Aivan, sehän tässä harmittaakin. Vaikka tuollaiseen pykälään puututtaisiinkin harvoin, en halua tehdä huonoa sopimusta. Pitää ilmeisesti käyttää jotain ulkomaista palveluntarjoajaa, heillä tuollaisia moniselitteisiä pykäliä harvemmin on. Sääli että niin ei saa kovin helposti hostattua .fi -domaineja.

Nebula: Ulkomainenkaan palveluntarjoaja ei ole täysin immuuni tuolle. Kaikki vastaavat jollekin. Onnea metsästykselle.

SH: Korjaus edelliseen viestiini: kotisivut.com / Webtoyou Mediateam oy:llä ei ole tätä pykälää. Heillä on myös vähän huonommat webhotellipaketit, mutta tämä kysymys ratkaisee.

***

Todettakoon vielä että Scene Groupin käyttöehdoissa on seuraava kohta:
25. Pidätämme oikeuden muuttaa käyttöehtoja.
Ei varauksia, ei tarkennuksia, ei mitään. Sääli etteivät kuluttajat yleensä lue käyttöehtoja.

0 Comments on Yheksän kertaa näin käy kymmenestä

Respond

Respond

Comments

Comments