Kiltit tytöt

Posted by – April 29, 2010

Lehdessä kirjoitettiin että poikia ei enää pääse “tarpeeksi” ammattikoulujen tietyille linjoille koska koulussa paremmin pärjäävät tytöt ovat keksineet kiinnostua ko. opiskelupaikoista. Oletus ilmeisesti on, että tytöistä ei näiden alojen tekijöitä kuitenkaan tule (vaan kaiketi päätyvät kotiäideiksi tai tekemään jotain muuta). Aika sikaa! Facebook-ryhmien perusteella tyrmistys ja vahingonilo oli melkoinen: patriarkaatin puntit tutisevat kun paljastuu että miesten ainaisella etuoikeutettuudella ei enää pötkitä pitkälle vaan tytöt menevät ohi. Ja tämä on muka ongelma!

Olen ilman muuta asiassa kilttien tyttöjen puolella. Parhaat valittakoon maalarilinjoille ja muualle. Sanon tämän kilttinä, valtaväestöön kuuluvana, suomenkielisenä poikana. 18-vuotiaana kiltit pojat komennetaan vankeusrangaistuksen uhalla pakkotyöhön, muut jatkavat normaalisti. Tämän jälkeen saa yrittää yliopistoon, jossa ruotsinkielisillä on omat kiintiönsä. Yliopiston jälkeen voi hakea vaikka kaupungille töihin (toivottavasti se ruotsi tuli kuitenkin opeteltua jossain välissä!) siinä toivossa ettei ole tehtävään yhtä pätevä johonkin etniseen vähemmistöön kuuluvan henkilön kanssa, sillä tällaisessa tapauksessa sovelletaan positiivista syrjintää. Muistakaa että negatiiviseen syrjintään ei tule koskaan syyllistyä! Meillä Suomessa on paljon ongelmia syrjinnän kanssa, mutta onneksi sitä kannattaa vain merkityksetön vähemmistö.

0 Comments on Kiltit tytöt

Respond | Trackback

Respond

Comments

Comments