Jätkä luuli oikeesti

Posted by – November 17, 2008

Osmo Soininvaara kirjoitti blogissaan lauantaina että maahanmuuttajilta pitäisi ottaa geneettinen näyte jotta raiskauksiin syyllistyvä vähemmistö saataisiin kiinni ja syytöntä enemmistöä ei näin tarvitsisi enää epäillä raiskausalttiiksi. Olin tästä ajatuksesta aika hämmästynyt – tosin en yhtä hämmästynyt kuin siskoni joka arveli ettei Soininvaara ollut oikeasti tuota mieltä, mitä pidin puolusteluna.

Keskustelussa ko. postauksesta eilen eräs ihmetteli miksei tästä kirjoitettu nettihesarissa tai missään lehdessä sunnuntaina kun muutoin Soininvaaran merkittäviä kannanottoja uutisoidaan aika kärkkäästi. Totesin sen johtuvan siitä ettei Soininvaara ole Perussuomalainen. Identiteettipolitiikka takaa sen ettei Soininvaaran ulkomaalaisuuteen perustuvaa epäoikeudenmukaista vaatimusta uutisoida, koska Soininvaara kuuluu hyviksiin. Substanssiin ei saa julkisuudessa mennä; kansaa on suojeltava helposti tunnistettavilla naamaviesteillä.

Kun Soininvaara tänään ilmoitti bluffanneensa aiemmalla mielipiteellään paljastaakseen blogiaan kommentoivat rasistit, hs.fi uutisoi asiasta jo kello 12:57 eli käytännössä heti postauksen ilmestyttyä. Sekä Soininvaaran että Halla-Ahon julkiset mielipiteet päätetään heidän puolestaan. Journalismi toteutetaan Suomessa turhan usein propagandana.

2 Comments on Jätkä luuli oikeesti

Respond | Trackback

 1. Bess says:

  Ymmärrän pointtisi, mutta tässä tapauksessahan he, jotka epäilivät Soininvaaran tosissaan olemista olivat oikeassa (in your face : )). Kritisoimasi “identiteettipolitiikka” johtuu ihmisten normaalista kanssakäymisestä: lausujan henkilöllisyyden käyttäminen lausunnon kontekstina on ihan perusteltua. Ihmisissä on kumminkin yleensä sen verran johdonmukaisuutta, että lausujan henkilöllisyys ennustaa ainakin jossain määrin sitä, miten lausunto pitäisi tulkita.
  Olen kuitenkin Soininvaaran kanssa eri mieltä muista DNA-rekisteriehdotuksista. Kasvi kirjoitti taas hyvin: http://www.kasvi.org/index.php?6510

    

 2. sam says:

  @Bess – Tarkoitin identiteettipolitiikalla tässä sitä, että jos Soininvaara on väärää mieltä identiteettinsä kannalta, hän ei julkisuudessa edes ole sitä mieltä (kukaan ei kirjoita siitä lehteen).

  Ajattelinkin että pitäisi jotenkin alleviivata sitä että olit oikeassa ettei tarvitsisi tulla sanomaan niin kommenteissa.

    

Respond

Comments

Comments